{0} reviews | Schrijf review

Chardonnay Meerdael
Oud-Heverlee - Chardonnay Meerdael, Borgveld BVBA

Uw specialist in Belgische mousserende wijn

Monarkenweg 50
3050 Oud-Heverlee

016 47 10 22
0475 96 44 12
016 40 32 02
     

 

 

CHARDONNAY

MEERDAEL

 

Belgische mousserende wijn

 

 

 


Een stukje geschiedenis: Hertog Godfried liet in 1121 op de zuidhelling van de burcht in de Mechelstraat in het Leuvense een wijngaard aanplanten. De wijncultuur in het Leuvense kende perioden van verval en wederopbloei en verdween haast volledig na de godsdienstoorlogen in de tweede helft van de 16de eeuw.

 

In 1994 starten wijnbouwers Paul en An Vleminckx-Lefever met de aanplanting van 21.000 stokken Chardonnay op een domein te Vaalbeek. Ze hadden zich vooraf goed laten informeren door deskundigen uit de Champagnestreek voor hun bodemonderzoek en klimaatanalyse. Tussen 1998 en 2000 bouwden ze verder uit tot 60.000 wijnstokken. De planttechniek, snoeiwijze en verzorging van de wijngaard gebeuren volgens de laatste hoogtechnologische normen.

 

Ze verbouwen een mousserende wijn gemaakt van 100% Chardonnay, een witte druivensoort met een zacht karakter. De overvloedige belletjesvorming en heldere bleekgele kleur zorgen voor een feestelijk gevoel. Kenmerkend zijn frisse en fijnzinnige geur met een delikaat aroma van lentebloesem en rijp fruit.

 

Productieproces: de druiven worden reeds tijdens het oogsten geperst door de computergestuurde membraanpers. Nadien gaan ze naar roestvrije stalen kuipen voor de gisting. Deze staan onder een constante temperatuurcontrole. Na het bottelen gaan de flessen in geklimatiseerde kelders. Het klaren gebeurt door draaien van flessen in een gyropallet. De flessen blijven daarna nog minstens drie maanden in de kelders. Tenslotte gaan ze de deur uit als Chardonnay Meerdael Brut

 

Afbeeldingen Chardonnay Meerdael: van oogst tot fles Chardonnay Meerdael Brut

*** Je hebt minstens Flash 9 nodig om dit te kunnen bekijken ***
Controleer uw versie.

panorama winter
Chardonnay, de edelste onder de witte druivensoorten
Chardonnay, de edelste onder de witte druivensoorten
Tijdens de oogst worden de druiven onmiddelijk geperst
Opslagruimte
proces bottelen
proces bottelen
proces bottelen
proces bottelen
proces bottelen
Fris en fijnzinnig met een delikaat aroma van lentebloesem en rijp fruit
minstens 3 maand opgeslegen in geklimatiseerde kelders voor ze het huis verlaten

Bereken route

Reviews

  Geen reviews | Schrijf review